torsdag 24 januari 2008

Lojalitet och Plus...

Hade "medarbetarskap" för några helger sen, där vi diskuterade om lojalitet gentemot företaget. Vad som gjorde att man var mer eller mindre lojal och vad som påverkade det. Min jobbkollega uttrycket det väldigt bra genom att säga: Det är ett givande och tagande från båda hållen. Får man uppskattning så känns det värt att slita.

Så visst, vi sliter, vi är lojala, vi får lite uppskattning från år till år. Men som sagt, mycket skit blir der under åren och vi får ständigt stå och ha dessa diskussioner och försvara ett företag som ibland inta alltid gör som man vill för att man ska vara lojal.

Men så finns de som sagt andra inom detta bolag som inte kan vara lojala och stå för det den arbetar med, en s k pressansvarig. SJ var med i Plus härom veckan, och jag kan inte mer än tycka att det var ynkligt att pressansvarig inte kunde visa sig i TV när vi äntligen får chansen att kunna förklara hur det ligger till och informera. Allt för att denna människa inte orkar ta en diskussion med Sverker, och att "han anser att Plus är ett "onyanserat program, som inte kollar fakta och där det bara handlar om att slakta gäster".

Herre min gud! Hur många "Sverkrar" tar vi inte hand om dagligen!?!?! Tror du inte de ser allt i svart och vitt. Det går inte att föra en diskussion med en människa som redan är inställd på att jag har rätt, du har fel! Men...lojala och snälla och trevliga som vi är mot vårt företag tar vi snällt hand om alla Sverkrar och omvandlar de till en lyssnades människa som ändå kan känna sig rätt nöjd efter att ha fått prata av sig med oss.

Det minsta pressansvarig skulle kunna göra, för att vara lojal mot oss iaf, vore väl att visa sig i TV, är det inte hans uppgift?

Nej, jag tycker vi borde göra som förr, bränna folk på bål! =) haha skulle det i alla fall bli lite action!

Inga kommentarer: